Foto: Jean-Baptiste Béranger Foto: Jean-Baptiste Béranger

Föreläsning på Artipelag: Solen, Rosen, Fotografiet

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Onsdagen den 11 december föreläser fil. dr. Niclas Östlind på Artipelag om solrosens roll i fotografihistorien. Under titeln Solen, rosen, fotografiet ger han en fördjupad bild av hur solrosen har figurerat i fotografiet över åren med koppling till medverkande konstärer i utställningen I Follow the Sun.

I I Follow the Sun deltar flera fotografer som på olika sätt arbetat med solrosen, däribland Gerry Johansson, Elina Brotherus, Thomas Struth och Edward Steichen. Onsdag den 11 december klockan 18:00 föreläser fil. dr. Niclas Östlind om solrosens plats i fotografihistorien under rubriken Solen, rosen, fotografiet. Föreläsningen ger en fördjupad bild av hur solrosen har figurerat i fotografiet över åren.

Niclas Östlind är fil. dr. i fotografi, curator och författare, samt viceprefekt och lektor på HDK-Valand i Göteborg. Han disputerade 2014 med avhandlingen Performing History: Fotografi i Sverige 1970–2014 och är specialiserad på fotografi, samtidskonst och historiografi. Hans forskning är curatoriellt driven och bland de pågående forskningsprojekten kan nämnas Thresholds: Interwar Lens Media Cultures. Det är en interdisciplinär och transmedial studie över fotografins och filmens gemensamma och särskilda historier åren 1919–1939.

Föreläsningen ingår i entréavgiften till utställningen, men föranmälan krävs. Boka din plats via Artipelag.se.

Information
  • Datum
    11 dec.
Hemsida
Biljetter
Pris
Föreläsningen ingår i entréavgiften till utställningen, men föranmälan krävs. Boka din plats via Artipelag.se.
Facebook-event