Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Artipelag

4,3
11 betyg
Redigera Artipelag

Gränsöverskridande konstutställningar, aktiviteter, mat och nutida design. Det är en del av vad man kan hitta på Artipelag ute på Värmdö. Det arkitektritade konstmuseet ligger inbäddat bland skärgårdsklippor och tallar och är ett internationellt utflyktsmål mellan stad och hav, endast drygt 20 minuter från city.

Konsthallen
Själva konsthallen på Artipelag rymmer 3 000 kvadratmeter och utgör därmed en av Stockholms största. Här visas såväl klassiskt måleri som modern konst från olika decennier – alltid med syftet att överraska och locka bred publik. Bortsett från fem olika utställningsrum inkluderar konsthallen även en stor Artbox, där det till och från presenteras konst, konserter och barnaktiviteter. Den som är sugen på inredningsdetaljer, konst och andra formgivna prylar hittar mycket att shoppa i designbutiken på entréplan, i anslutning till konsthallen.

Bådan Café & Konditori
Artipelag satsar även på matupplevelsen. Vid stora entrén huserar Bådan Café & Konditori, som serverar sallader, soppa, smörgåsar, bakelser och desserter från det egna bageriet med betoning på säsong och närodlat. Alla sötsaker och bröd bakas från grunden med hänsyn till hantverk och kvalitet. Här varvas klassiska bakverk och bröd med lite mer moderna kreationer. Utomhus finns en stor uteservering med utsikt över Baggensfjärden.

Artipelag Restaurang
Högst upp i huset, på plan tre, huserar restaurangen som har en harmonisk stil med marina trägolv, specialdesignade möbler och stora panoramafönster med utsikt över Baggensfjärden. Här serveras ett klassiskt julbord till och med den 18 december 2022, därefter à la carte.

Utställningar
Inomhus visas ”Essence-Eksistence” med den tyske samtidskonstnären Anselm Kiefer. Utställningen pågår till och med den 8 januari 2023 och är Artipelags största konstsatsning någonsin. Utomhus visas skulpturer i utställningen Skulptur i natur.

För barn
Särskilt på helgerna genomförs ofta aktiviteter för barn i olika åldrar, både inomhus och ute i Artipelags omgivande natur.

Ta sig hit
Artipelag nås med bil och lokaltrafik, och varje dag under sommaren går en direktbuss till och från Cityterminalen. Gästhamn finns för de som kommer med egen båt, och under sommaren kör Strömma Kanalbolaget reguljärtrafik från Nybrokajen inne i stan. Sugen på en promenad? Från parkeringen leder en handikappanpassad strandpromenad via bryggorna upp till en av entréerna.

För exakta öppettider, se hemsidan (klicka på länken ovan).

Användarbilder på Artipelag Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Artipelag av Catrin M.
  • Bild från Artipelag av Catrin M.
  • Bild från Artipelag av Catrin M.
  • Bild från Artipelag av Catrin M.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 jun 2019

Perfekt ställe för en utflykt!!

Stockholms skärgård i sig är ju det underbaraste som finns på denna jorden och så nära stan så är detta ett riktigt pangställe. Fantastisk natur och såklart spektakulär arkitektur! Om det ä... Visa hela »

8 maj 2022

Äntligen blev det en check på Artipelagos restaurang 😍🎉.
Miljön blir man helt hänförd av, vacker vy över vattnet och skogen. Personalen är serviceinriktad och trevliga. Maten är god, inget wow men bra tillagad. Det är miljön som du kommer till... Visa hela »

27 jan 2019

Familjärt utflyktsmål med supervackra omgivningar endast 30 minuter från stan. Är man inte konstintresserad kan man njuta av naturen, äta lunch eller bara ta en fika. I restaurangen bjuds det på god och fräsch brunchbufffé där man hittar det mesta! H... Visa hela »

20 nov 2021

Utflykt för hela familjen 🧸

Artipelag har allt som en behöver för att känna sig inspirerad! Miljön runt är så fin och harmonisk.

Skogen är nära och vattnet är nära något som gör att byggnaden sticker ut. Den modern... Visa hela »

Listad i: Kids friendly 🧃
3 jan 2018

Älskar Artipelag och dess omgivning. Perfekt för en dagsutflykt om man gillar att komma bort. Ta en promenad längs vattnet, sitta i solen, äta god mat och titta på den aktuella utställningen. Passar alla!

12 jan 2020

Älskar Artipelag! Såg deras Hermes-utställning förra året och den var fantastisk. Konsten gör sig så himla fint i den naturliga men moderna miljön. Finns även mycket fin restaurang och café för möjlighet till en lunch eller fika under... Visa hela »

27 feb 2020

Perfekt getaway från stan för att få vara i naturen och i en avslappnande miljö.

Vi gick längs med promenadstråket där man kan se skulpturer och tog en fika på deras uteservering när vi var här förra våren. Har inte testat uts... Visa hela »

Listad i: Favorit i repris
8 mar 2021

Snyggt, imponerande, vacker natur, supergod mat. Hit kan du ta familjen, jobbkompisar, barn, dejt.

25 aug 2021

16 feb 2022

30 nov 2021

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

12 feb 2022

Listad i: 3, 4, 5, 6, 7