Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Artipelag

0,0 • 0 recensioner
Artipelag

Gränsöverskridande konstutställningar, aktiviteter, mat och nutida design. Det är en del av vad man kan hitta på Artipelag ute på Värmdö. Den arkitektritade konsthallen ligger inbäddad bland skärgårdsklippor och tallar och är ett internationellt utflyktsmål mellan stad och hav.

Konsthallen
Själva konsthallen på Artipelag rymmer 3 000 kvadratmeter och utgör därmed en av Stockholms största. Här visas såväl klassiskt måleri som modern konst från olika decennier – alltid med syftet att överraska och locka bred publik. Bortsett från fem olika utställningsrum inkluderar konsthallen även en stor Artbox som bland annat bjuder på aktivitetsutrymmen för barn och ungdomar. Den som är sugen på inredningsdetaljer, konst och andra formgivna prylar hittar mycket att shoppa loss på i designbutiken på entréplan, i anslutning till konsthallen. Dessutom arrangerar konsthallen möten och event med exempelvis guidade visningar och olika aktiviteter.

Restaurangerna
Artipelag satsar även på matupplevelsen; i byggnaden finns två restauranger med varsin uteservering samt stort intresse för ekologiskt och närproducerat. Vid stora entrén på plan två huserar Bådan Buffet & Café, som serverar lunch- och brunchbuffé samt bröd och desserter från det egna bageriet. Högst upp, på plan tre, bjuder Artipelag Restaurang på ambitiös matlagning kombinerat med specialdesignad inredning och utsikt över Baggensfjärden. Sommartid finns även en utegrill där man kan äta nygrillat och släcka törsten med öl från Värmdö Bryggeri.

Evenemang
I artboxen arrangeras regelbundet konserter, cirkusföreställningar, teater och shower samt workshops och kurser för barn.

Artipelag nås med bil, buss och båt året runt. Gästhamn finns för de med egen båt, annars kör Strömma under sommaren reguljärtrafik från Nybrokajen inne i stan. Sugen på en promenad? Från parkeringen leder en handikappanpassad strandpromenad via bryggorna upp till en av entréerna.

För exakta öppettider, se hemsidan (klicka på länken ovan).

Hösten 2017
Koreografen Cristina Capriolis sätter upp sin nya föreställning A Line_up, den världsberömda sopranen Kerstin Avemo och en kammarorkester uppträder i samband med avslutningshelgen för utställningen Morandi / Edmund de Waal, och operatenoren Rickard Söderberg bjuder på den storslagna julshowen Snödrottningen. I mellandagarna och januari sätter Cirkus Cirkör upp nya produktionen Limits, och från den 27 oktober till februari kan man även ta del av konstnärsduon Bigert & Bergströms storskaliga installationer som visas i konsthallen.

Läs mer: Hösten på Artipelag

Jul på Artipelag
Under julen serveras julbord med traditionella julsmaker, och i Artboxen visas julshowen Snödrottningen. Under mellandagarna framförs även den hyllade föreställningen Limits med Cirkus Cirkör.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Artipelag!