Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Artipelag

5,0 • 1 recension
Artipelag

Gränsöverskridande konstutställningar, aktiviteter, mat och nutida design. Det är en del av vad man kan hitta på Artipelag ute på Värmdö. Det arkitektritade konstmuseet ligger inbäddat bland skärgårdsklippor och tallar och är ett internationellt utflyktsmål mellan stad och hav.

Konsthallen
Själva konsthallen på Artipelag rymmer 3 000 kvadratmeter och utgör därmed en av Stockholms största. Här visas såväl klassiskt måleri som modern konst från olika decennier – alltid med syftet att överraska och locka bred publik. Bortsett från fem olika utställningsrum inkluderar konsthallen även en stor Artbox som bland annat bjuder på aktivitetsutrymmen för barn och ungdomar. Den som är sugen på inredningsdetaljer, konst och andra formgivna prylar hittar mycket att shoppa loss på i designbutiken på entréplan, i anslutning till konsthallen. Dessutom arrangerar konsthallen möten och event med exempelvis guidade visningar och olika aktiviteter.

Restaurangerna
Artipelag satsar även på matupplevelsen; i byggnaden finns två restauranger med varsin uteservering samt stort intresse för ekologiskt och närproducerat. Vid stora entrén på plan två huserar Bådan Café & Konditori, som serverar fika, smörgåsar och desserter från det egna bageriet. Högst upp, på plan tre, bjuder Artipelag Restaurang på ambitiös lunch- och brunchbuffé kombinerat med specialdesignad inredning och utsikt över Baggensfjärden. Sommartid finns även en utegrill där man kan äta nygrillat och släcka törsten med öl från Värmdö Bryggeri.

Evenemang
I artboxen arrangeras regelbundet konserter, cirkusföreställningar, teater och shower samt workshops och kurser för barn.

Höst och vinter 2018-2019
Till och med den 30 september visas Bloomsbury Spirit, Sveriges första utställning om den radikala och gränsöverskridande Bloomsburygruppen som verkade i Storbritannien i början av 1900-talet. Därefter är stora konsthallen stängd under några veckor för omhängning. Då kan man besöka skulpturutställningen Omvägar, som visas utomhus. Samtidigt pågår även en utställning i foajén med 2018 års mottagare av Fredrik Roos stipendium. Den 26 oktober öppnar den stora modeutställningen Margiela - Åren med Hermès.

Julen 2018
Under december dukar man fram ett dignande julbord i Artipelag Restaurang. I konsthallens Artbox kan man även kombinera julmat med Cirkus Cirkörs julshow som bjuder på underhållning och cirkusartisteri utöver det vanliga. Läs mer här.

Artipelag nås med bil, buss och båt året runt. Gästhamn finns för de med egen båt, annars kör Strömma under sommaren reguljärtrafik från Nybrokajen inne i stan. Sugen på en promenad? Från parkeringen leder en handikappanpassad strandpromenad via bryggorna upp till en av entréerna.

För exakta öppettider, se hemsidan (klicka på länken ovan).

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 jan 2018

Älskar Artipelag och dess omgivning. Perfekt för en dagsutflykt om man gillar att komma bort. Ta en promenad längs vattnet, sitta i solen, äta god mat och titta på den aktuella utställningen. Passar alla!