Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Artipelag

Obs. På grund av spridningen av covid-19 är Artipelag stängt inomhus tillsvidare. Däremot har de öppet utomhus torsdag till söndag kl 11-15 med skulpturpark, promenadstråk och utecafé.

Gränsöverskridande konstutställningar, aktiviteter, mat och nutida design. Det är en del av vad man kan hitta på Artipelag ute på Värmdö. Det arkitektritade konstmuseet ligger inbäddat bland skärgårdsklippor och tallar och är ett internationellt utflyktsmål mellan stad och hav, endast drygt 20 minuter från city.

Konsthallen
Själva konsthallen på Artipelag rymmer 3 000 kvadratmeter och utgör därmed en av Stockholms största. Här visas såväl klassiskt måleri som modern konst från olika decennier – alltid med syftet att överraska och locka bred publik. Bortsett från fem olika utställningsrum inkluderar konsthallen även en stor Artbox, där det till och från presenteras konst, konserter och barnaktiviteter. Den som är sugen på inredningsdetaljer, konst och andra formgivna prylar hittar mycket att shoppa i designbutiken på entréplan, i anslutning till konsthallen. Dessutom arrangerar konsthallen möten och event med exempelvis guidade visningar och olika aktiviteter.

Bådan Café & Konditori
Artipelag satsar även på matupplevelsen. Vid stora entrén huserar Bådan Café & Konditori, som serverar fika, smörgåsar och desserter från det egna bageriet med betoning på säsong och närodlat. Alla sötsaker och bröd bakas från grunden med hänsyn till hantverk och kvalitet. Här varvas klassiska bakverk och bröd med lite mer moderna kreationer.

Utställningar
Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning med verk av både nordiska och internationella konstnärer. Utställningen kan ses utmed promenadstråken i skogarna och ängarna runt Artipelag, samt vid strandkanten och på entrégården. I samlingen ingår bland andra Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Lars Nilsson, Klara Kristalova, Joel Fisher och Per Kirkeby.

Aktiviteter
Tillsammans med guiden Lisen Sundgren kan man gå ut i skogen vid ett skogsbad och delta i olika övningar som ska ha en välgörande effekt på hälsa och välbefinnande.

Ta sig hit
Artipelag nås med bil och lokaltrafik året runt. Gästhamn finns för de med egen båt, och under sommaren kör Strömma Kanalbolaget reguljärtrafik från Nybrokajen inne i stan. Sugen på en promenad? Från parkeringen leder en handikappanpassad strandpromenad via bryggorna upp till en av entréerna.

För exakta öppettider, se hemsidan (klicka på länken ovan).

Användarbilder på Artipelag Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Artipelag av Louise L.
  • Bild från Artipelag av Louise L.
  • Bild från Artipelag av Louise L.
  • Bild från Artipelag av Louise L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 jun 2019

Perfekt ställe för en utflykt!!

Stockholms skärgård i sig är ju det underbaraste som finns på denna jorden och så nära stan så är detta ett riktigt pangställe. Fantastisk natur och såklart spektakulär arkitektur! Om det ä... Visa hela »

27 jan 2019

Familjärt utflyktsmål med supervackra omgivningar endast 30 minuter från stan. Är man inte konstintresserad kan man njuta av naturen, äta lunch eller bara ta en fika. I restaurangen bjuds det på god och fräsch brunchbufffé där man hittar det mesta! H... Visa hela »

3 jan 2018

Älskar Artipelag och dess omgivning. Perfekt för en dagsutflykt om man gillar att komma bort. Ta en promenad längs vattnet, sitta i solen, äta god mat och titta på den aktuella utställningen. Passar alla!

27 feb 2020

Perfekt getaway från stan för att få vara i naturen och i en avslappnande miljö.

Vi gick längs med promenadstråket där man kan se skulpturer och tog en fika på deras uteservering när vi var här förra våren. Har inte testat uts... Visa hela »

Listad i: Favorit i repris
12 jan 2020

Älskar Artipelag! Såg deras Hermes-utställning förra året och den var fantastisk. Konsten gör sig så himla fint i den naturliga men moderna miljön. Finns även mycket fin restaurang och café för möjlighet till en lunch eller fika under... Visa hela »

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.