Fotomässan i helgen

På fredag är det äntligen dags för Fotomässan i Stockholm. Välkommen till tre dagar fyllda av inspiration, produkter och kunskap!

Klockan 10.00 på fredag slår portarna upp för Årets fotofest på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år kommer det att bjudas på fler nyheter och aktiviteter än någonsin tidigare.

- Vi vet att kunskapstörsten är stor bland alla fotointresserade. Därför har vi lagt extra mycket krut på aktiviteter. Besökarna får chansen att klämma på nya produkter, ställa frågor till proffsen och lyssna på seminarier där flera av Sveriges mest framgångsrika fotografer berättar om sina knep för att ta bättre bilder, säger Magnus Winter, projektledare för Fotomässan.

Besökarna kommer bland annat att få lära sig att filma med systemkamera, att förstå när och hur man ska använda blixt, hur man efterbearbetar sina bilder, hur man enkelt skapar ordning bland tusentals bilder på hårddisken och hur morgondagens kamerautrustning från de ledande tillverkarna ser ut.

Som vanligt är också de unika bildutställningarna en viktig del av Fotomässan. 1000 meter bilder kommer att möta besökarna. Bland fotograferna som finns representerade märks:

  • Magnus Wennman, utsedd till Årets Fotograf i Sverige två av de tre senaste åren.
  • Elisabeth Ohlson Wallin, ständigt hyllad och kontroversiell. Här aktuell med sin senaste utställning.
  • Mattias Fredriksson, svensken som kommit att bli en av världens mest framgångsrika actionfotografer.

Kort om Fotomässan
Fotomässan hålls öppen under tre dagar den 18-20 november 2011. Fotomässan är norra Europas största mötesplats för fotointresserade. Speciellt uppskattade är Fotomässans påkostade bildutställningar. Mässan hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan är öppen för allmänheten och här finns något för alla med ett intresse av fotografi.

Läs mer på Whatsup: Stockholmsmässan