Från middag till nattklubb på nya F12-krogen

Från middag till nattklubb på nya F12-krogen

Sydamerikanska smaker och internationella dj:s står i fokus när F12-gruppen förvandlar flaggskeppet Fredsgatan 12 till Público - en kontinental mötesplats med rum för både matälskare och klubbmänniskor.

Den 30 januari är det premiär för krögarna Melker Andersson och Danyel Couyets nya krogkoncept Público som hämtat inspiration från varmare breddgrader. Med röda tapeter, gröna palmer och en lång cevichebar i mitten har gamla Fredsgatan 12 fått drag av Mexiko och Peru, och både hetta och "sharing" råder på den nya menyn. För att fånga den latinamerikanska helhetskänslan har arkitektbyrån Stylt Trampoli bytt ut föregångarens svala lyx mot specialdesignad och varm inredning, bland annat kantad av blommiga tyger, rotting och makramékandelabrar från Australien.

- Vi har sett den här förändringen runt om i världen i några år nu. Folk vill inte behöva följa en massa regler för att få äta riktigt bra mat längre, man vill kunna ha armbågarna på bordet och prata och skratta och ha det gott, säger Erik Nissen Johansen, grundare och kreativ ledare på Stylt Trampoli.

Enligt "dinner to club"-tänket ska gästerna både kunna äta, ta en drink och stanna kvar på klubben som drar igång under kvällen och har öppet fram till 03.

Stort fokus på musik

Koncept- och produktionsbyrån Segrén Hedlund, som har utvecklat några av Stockholms hetaste klubbar, har varit med och tagit fram Público, och de satsar hårt på bokningarna med både resident dj:s och internationella gästspelningar.

- Liknande koncept, där både mat och musik står i fokus, är sedan länge populära utomlands, så det känns spännande att kombinera konceptet med våra erfarenheter från F12 och skapa något helt nytt i internationell tappning, säger Jens Segrén, en av byråns grundare.


Público öppnar den 30 januari 2015.

Mer information: Público

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.