Fransk stjärnkock gästar Lux Stockholm

Med en stjärna i Guide Michelin och vinnare av världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d`Or 2005, kommer stjärnkocken Serge Vieira från södra Frankrike för att gästspela på restaurang Lux Stockholm. Den 8 och 9 februari kan alla nyfikna få chansen att prova den specialkomponerade menyn signerad Serge Vieira och restaurang Lux Stockholm.

- Det här är ett väldigt spännande utbyte och jag ser gästspelet som utvecklande för hela restaurangen. Vi är oerhört glada att Serge vill dela med sig av sitt matarv sin gedigna kunskap, säger den flerfaldigt prisbelönta kocken och kreative ledaren Henrik Norström på Lux Stockholm.

Trots olika bakgrunder och matarv finns det mycket gemensamt för den 35-årige kocken Serge Vieira och Lux matfilosofi. De arbetar båda utifrån naturliga råvaror, har samarbeten med producenter och bönder i närområdet och ett stort fokus på smaker i säsong.


Serge Vieira


- Den svenska gastronomin har gjort stort avtryck internationellt de senaste åren och jag ser mycket fram emot att få komma till Lux, en av Sveriges främsta restauranger, och lära mig mer om hur ni jobbar med råvaror från närområdet, säger Serge Vieira.

Serge Vieira bor i dag i södra Frankrike men är ursprungligen från Portugal där han under sin uppväxt inspirerades av sin mors och mormors traditionella matlagning som baserades på den lokala marknadens utbud. I ett medeltidsslott beläget i södra Frankrike driver Serge i dag, tillsammans med sin hustru, restaurangen Serge Vieira som har blivit belönad med en stjärna i Guide Michelin och nu märkt med en rising star. Serge har tidigare varit köksledare på den trestjärniga franska restaurangen Regis Marcon.

I utbyte ska Henrik Norström gästa Serge Vieiras restaurang i april och bidra med sin expertis inom nordisk och europeisk gastronomi, som har lett till att Lux sedan 2004 också har en stjärna i Guide Michelin.

Boka bord till gästspelet:
Mejla till [email protected] eller ring 08-619 01 90