Friend request

"Friend request" på Lava i Kulturhuset är en utställning skapad av unga konstnärer. Man har tolkat virituell vänskap i fysiska verk.

Finns det nära vänskap på internet? Eller är det bara ytliga vänner?

Mycket av vår vakna tid spenderas framför datorn och då främst internet. Man möter människor på nätet man aldrig skulle mött annars. Man blir vänner. Hos många går det prestige i att ha så många vänner som möjligt på de stora communitysidorna som Facebook eller MySpace.

Att bli insläppt i en persons privata sfär har aldrig varit så lätt som det är idag. Människor delar med sig av bilder och dagböcker online i stor utsträckning. Är detta ett hälsosamt beteende? Att dela med sig så mycket av sitt privatliv?

Utställningen ligger helt rätt i tiden. Personligen tycker jag att det ska bli mycket intressant att se vad som kommer att sägas om den. Förhoppningsvis väcker den en debatt om hur vi lever våra virituella liv. Spännande att se ska den bli i alla fall!

Gratisutställningen på Lava kan bara besökas på eftermiddagarna. Sväng förbi efter jobbet eller shoppingrundan! För öppettider klicka här.