Fullspäckat musikprogram på Artipelag i sommar

Just nu pågår den största konsertsatsningen någonsin på Artipelag. Varje onsdag och söndag fram till sista helgen i augusti hålls konserter över hela området med sammanlagt ett åttiotal artister.

Lockrop ut över vattnet vid ångbåtsbryggan, visor av Taube på takterrassen och atmosfäriska musikstycken inne i skogen. De är några av programpunkterna under Artipelags musik- och konstveckor, där bland andra operasångaren Malena Ernman och pianisten Joel Lyssarides deltar. Programmet hålls framförallt utomhus och är curerat av grammisvinnaren Jacob Kellermann.

– Längs Artipelags natursköna promenadstråk, skogar och ängar kommer stora delar av Sveriges musikerelit tillsammans undersöka förhållandet mellan människa, natur, konst, arkitektur och ljud. Vi kommer presentera en späckad sommar med allt från intim kammarmusik, nutida konstmusik och barnföreställningar till jazz och folkmusik, berättar Jacob Kellermann i ett pressmeddelande.

Det arrangeras även tre heldagar med musik och programpunkter även inomhus.

– Under heldagarna förvandlas Artipelag till en spelplats där musiken för en dialog med verken i museets skulpturpark, och där även orkestrar och ensembler musikaliskt tolkar tre element som är ständigt närvarande på Artipelag: vind, vatten och jord, fortsätter Jacob.

Några dagar framförs barnföreställningen Eldflugan, som skapar en fantasivärld med hjälp av dans, dockteater och rumslig gestaltning.

Biljettsläpp och programpunkter för musik- och konstveckorna presenteras löpande på Artipelags hemsida.