Fullspäckat program på Skansens julmarknad 2019

I år inleds Skansens julmarknad den 30 november. Kom och dansa runt granen, införskaffa julklappar eller lyssna till historier om hur man firade jul förr i tiden.

Att gå på julmarknad på Skansen är för många en årlig tradition och varje år letar sig såväl stockholmare som turister till friluftsmuseet på Djurgården. I år startar julmarknaden den 30 november och pågår sedan fram till den 22 december. Jul på Skansen slutar dock med en stor julavslutning först den 6 januari.

Under julmarknaden kan du dansa runt granen till Julorkestern och frossa i nybakade munkar, dricka glögg och doppa saffransbullar. Även husen och gårdarna på Skansen blir en stor del av utbudet under julen. Varje dag, från den 30 november till den 6 januari, berättar museipedagoger om hur man firade jul förr i tiden och under samma tidsperiod kan både stora och små julpyssla i Skogens hus.

Skansenbutiken öppnar även upp sin säsongsbutik i Logen och både här, men också nere i den stora butiken vid huvudingången, hittar du den klassiska senapen, sillkryddorna och en mängd olika julklappar att shoppa. Just hemliga julklappar har blivit en succé genom åren och dessa kommer också att säljas på området. Flera av bodarna kommer att befolkas av knallar från hela landet som bland annat säljer hantverk, skinn och mat.

Jul på Skansen: 30 november till den 6 januari.
Julmarknad: 30 november–1 december, 7–8, 16–17 och 21–22 december.

Programmet i sin helhet tar form under hösten.