Fyra nätter i Paris

På bron Pont-Neuf, en skimmrande och upplyst kväll i centrala Paris, står Marthe påväg att kasta sig ut över ån för att ta sitt liv. Jaques, en drömmande poet, råker gå förbi för att hindra henne i sista sekund...



De inleder ett samtal, fattar genast tycke och bestämmer sig för att träffas igen vid samma plats, samma tidpunkt nästkommande kväll. Som bestämt träffas de igen och, sittandes tillsammans vid en bänk denna gång, förtäljer de deras nuvarande livssituation för varandra. Jaques beskriver sitt kämpande liv som konstnär och hur han okontrollerat blir kär i varje kvinna han ser, medan Marthe berättar anledningen till hennes självmordsförsök; att hon tror att hennes pojkvän rest bort för att aldrig komma tillbaka. De faller för varandra och upprepar dessa träffar under fyra intensiva nätter, endast för att upptäcka att Marthes pojkvän under den fjärde natten faktiskt kommer tillbaka.

Regisserad av den mycket återhållsamma och subtilt stilfulla Robert Bresson. Går på Cinemateket söndagen den 12/6 kl. 18.00 på Filmhuset.