Den 11 april öppnade Gabagool i Östermalms Saluhall – en ny restaurang och deli, där fokus ligger på autentiska italienska smaker. Bakom satsningen står krögaren Elias Karroum, känd från Beirut Café.
När Elias Karroum öppnar den italienska restaurangen Gabagool är det för att han vill satsa fullt ut på sin passion för italiensk mat. Här har det skapats ett helt koncept kring det mest italienska – gemenskapen – som manifesteras genom mat och dryck.

– Vi vill att Gabagool ska bli en naturlig mötesplats där gästerna kan uppleva italiensk matkultur på ett okonstlat, men smakrikt, sätt. Med noggrant utvalda råvaror och en meny som förändras med säsongen, strävar vi efter att erbjuda en genuin och kvalitativ matupplevelse, säger Elias Karroum, grundare av Gabagool.
Namnet Gabagool är en blinkning till den klassiska tv-serien The Sopranos, där de italienska måltiderna utgjorde en central del av storyn. Gabagool är en referens till det italiensk-amerikanska uttrycket för capicola, som är ett slags lufttorkad skinka.

Menyn bygger på färsk pasta och nybakad foccacia, tillagad med respekt för traditionen. I restaurangen kan man slå sig ner och äta på plats och i delibutiken kan man köpa med sig charkuterier, ostar och andra italienska delikatesser hem. På kvällarna står aperitivio-kulturen i fokus, med italienska viner och klassiska smårätter.