Georg Riedels Jiddischland – Stockholm Jazz Festival

Georg Riedels Jiddischland – Stockholm Jazz Festival

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Jazzmusikern och kompositören Georg Riedel räds inte att utforska nya musikaliska influenser. På denna skiva med tillhörande sångbok presenterar Riedel musik inspirerad av den judiska musiktraditionen, med texter på jiddisch.

Född av en judisk mor i dåvarande Tjeckoslovakien återvänder Riedel nu till de musikinfluenser från Central- och Östeuropa som präglade hans egen barndom. Den prisade skådespelaren och sångerskan Sofia Berg-Böhm, djupt förankrad i jiddischtraditionen, förmedlar de nyskrivna sångerna i sällskap med poeten och tillika sångerskan Channa Riedel.

Välkommen till jiddischvärlden – en värld där man får vara både liten och stor, där man alltid längtar efter sin mamma och där ålderdom och barndom vävs in i vaggvisor man sjunger för sig själv.

Texterna är skrivna av Channa Riedel och jiddischpoeten Salomon Schulman, som även står för översättningarna till jiddisch. I boken ingår också flera av Georgs älskade barnvisor översatta till jiddisch. Konserten följs av bok- och skivsignering.

Konserten ges i samarbete med Dos Nisele förlag, Fasching, Judisk Kultur i Sverige och Jiddischsällskapet i Stockholm.

Information
Visa på karta
  • Datum
    18 okt
Hemsida
Pris
300/250/200 KR + SERVICEAVGIFT