Foto: Pressbild Foto: Pressbild

Grand Hôtel firar 150 år med festligheter och cocktails

Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup Aurora Holm, Content Writer SE, Thatsup
Aurora Holm

I år är det 150 år sedan Régis Cadier öppnade lyxhotellet Grand Hôtel. Den 14 juni är det hotellets officiella födelsedag, vilket firas med festligheter, överraskningar och en ny cocktailmeny som serveras året ut.

1874 öppnade Régis Cadier det som skulle komma att bli känt som Stockholms lyxigaste hotell, Grand Hôtel. Här har både världskändisar och livsnjutare bott och roat sig genom åren, och i år är det dags att fira 150-årsjubileum. Dels blir det festligheter den 14 juni, dels har man tagit fram en ny cocktailmeny med jubileumscocktails i den prisbelönta Cadierbaren.

Födelsedagen den 14 juni firas med gratis glass, livemusik, dj:s, ballonger och tilltugg samt blommor och champagne till jubileumspriser.

Drinkarna beskrivs som en resa genom det anrika hotellets historia. Med cocktails som 54750 days (Macallan, aprikos, honung), Flip Royal (rom, pinjenötter, tobakslikör), och den alkoholfria Wilhelmina (dill, timutpeppar, kokosnöt) hedras hotellets historia och personer som har verkat där. Menyn består av fem cocktails, varav en alkoholfri, och kommer att serveras året ut.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.