Guiden till Stockholm Pride

Den 27 juli drar Stockholm Pride igång med glitter, färg, debatt och fest. I år uppmanar festivalen till att "göra slut" - med begränsande normer, fördomar och hat. Mingla med HBTQ-besökare från hela världen och passa på att delta i allt från workshops och queertango till den färgglada Prideparaden som avslutar festivalen den 1 augusti. Här ger vi matnyttiga tips på vad som händer - och var det händer.

Kolla även:
- HBTQ-guiden till Stockholms bästa gayställen

Nedan får du mer information kring programmet under Stockholm Pride och vart du ska bege dig för att delta i festen!

Pride Park - den stora mötesplatsen
Delta i glädjen, kindpussarna, schlagern och festyran. Mellan den 29 juli och 1 augusti intas Östermalms IP av Pride Park - Stockholm Prides stora mötesplats. Här uppträder årets artist, Mariette, och du hittar även bland annat Champagnebaren, restaurangerna och barnens upplevelseområde, Pride Kids. Passa på att ta del av olika utställare eller utforska nyfikenheten i Kinkykvarteret (se nedan).

Var: Östermalms IP
När: 29/7-1/8
Läs mer här

Kinkykvarteret - för alla öppensinnade
Är du nyfiken på fetisch/BDSM/läder-scenen? Då är det Kinkykvarteret i Pride Park som gäller. Här kan du bland annat testa olika lekar, lyssna på föreläsningar, gå på modevisning och hänga i baren. Såväl nyinvigda som erfarna är välkomna, tänk dock på att du måste vara över 18 år.

Var: Pride Park
När: 29/7-1/8
Läs mer här

Urban Deli & Moxy - årets restauranger i Pride Park
Hungrig? I år förser HBTQ-vänliga Urban Deli och Moxy besökarna med mat och dryck i Pride Park. Urban Deli vann tidigare i år priset för bästa bar/restaurang på QX-galan och Moxy är flatklubben och restaurangen som erbjuder tjejfester, aktiviteter och mingel sedan 2006.

Var: Pride Park
När: 29/7-1/8

Premiär för Wallmans på Pride
Som en hyllning till den svenska HBTQ-rörelsen uppträder Wallmans stjärnor för första gången på Stockholm Pride 2015. Artisterna framför en för kvällen specialframtagen show som speglar deras engagemang för HBTQ-frågorna, och detta blir med andra ord enda tillfället att se föreställningen.

Var: Pride Park, stora scenen
När: Kvällen den 1/8

Pride House - ta del av debatter och utställningar
Pride House slår som vanligt upp dörrarna på Kulturhuset mitt i city från måndag till fredag. Årets program är större än någonsin och fyllt av allt från debatt till dans. Här kan du passa på att träffa politiker och organisationer, eller varför inte testa queertango?

Var: Kulturhuset/Stockholms Stadsteater
När: 27/7-31/7
Läs mer här

Prideparaden 2015
Stockholm Pride avslutas som vanligt med Skandinaviens största Prideparad som intar stan med 40 000 deltagare, klubbmusik och mängder av utsmyckade ekipage. Välj om du vill satsa på glitter och glamour eller helt enkelt komma som du är - vem som helst kan delta i paraden. Många bänkar sig även med picknick längs vägen för att bara titta på.

Var: Paraden startar vid Mariatorget och går till Östermalms IP via Slussen, Skeppsbron, Kungsträdgårdsgatan, Hamngatan, Sergels Torg, Sveavägen, Kungsgatan, Stureplan och Sturegatan.
När: Start kl 13 den 1 aug
Läs mer och se kartan här

Festivalpass (gäller hela festivalen)
Vuxen 800 kr
Ungdom 15-26 år 500 kr
Student 500 kr
Pensionär 500 kr

Det går även att köpa dagspass!

Biljetter köps via Tickster

Sheraton Stockholm Hotel - Regnbågspaketet
För dig som vill ta in på hotell under festivalen har Sheraton gjort det extra bekvämt för alla LGBT-gäster. Hotellets "regnbågspaket" inkluderar frukostbuffé, en natt i Sweet Sleeper-säng, veckans cocktail och en gay-karta från QX. Dessutom finns en mängd tips på gayklubbar, shopping, caféer och andra nöjen att ta del av från conciergen.

Pris: Från 1 570 kr
Mer information: Sheraton Stockholm Hotel

Bildkälla: Sander/Stockholm Pride