Hållbara extensions på Björn Axén: “Det mesta är möjligt”

Björn Axén, som länge varit en av Stockholms mest välrenommerade frisörsalonger, finns ett brett utbud av behandlingar för den som vill skaffa sig en ny frisyr eller bara ge håret en uppfräschning. Genom att arbeta med extensions från Great Lengths kan man erbjuda hårutfyllnad- och förlängning av hög kvalitet som samtidigt är skonsam mot det egna håret.

En särskilt stressig period i livet, amning, sjukdom och ålder – anledningarna till håravfall är många. Till Björn Axéns salonger kommer kunder i alla åldrar för att både fylla ut och förlänga håret med extensions. 

Före och efter isättning av extensions. Foto: Vanessa Tryde.

– Många tänker kanske spontant på midjelångt löshår när man pratar om extensions, men faktum är att de flesta vill förtjocka håret snarare än förlänga det, berättar Valeria Egúsquiza, Top Stylist på Björn Axén Norrlandsgatan, och fortsätter:

– Självklart är vissa hårtyper lite mer utmanande än andra, och behandlingen är ingen magi, men det allra mesta är faktiskt möjligt med rätt isättning och efterbehandling. Man kan även vara väldigt kreativ och exempelvis använda extensions av en annan färg för att skapa slingor eller ombre utan att behöva färga håret.

Fokus på kvalitet och hållbarhet

På Björn Axén har man valt att arbete med Italienbaserade Great Lengths, en ledande aktör inom extensions med fokus på kvalitet och hållbarhet. Håret som används är tempelhår från Indien som produceras på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Salongen erbjuder två olika metoder, tape och keratin, för att möta olika typer av behov. 

– Sättet vi använder oss av keratin skiljer sig från de flesta andra ställen, det är inte så många andra som gör den här typen av extensions. Det är lätt att tro att keratinextensions sliter på håret, men så är inte fallet så länge man sätter i och tar hand om det på rätt sätt, säger Valeria Egúsquiza.

På Björn Axén kan man både fylla ut och förlänga håret med extensions. Foto: Vanessa Tryde.

Håret som blir över skänker Björn Axén och Great Lengths till organisationen Little Princess Trust, som tillverkar och skänker peruker till barn och unga som tappat håret till följd av cancerbehandlingar och andra sjukdomstillstånd.

Inför en isättning av extensions bokar man en konsultation med Björn Axéns stylister för att gemensamt komma fram till metod, nyans, längd och tjocklek. Salongen finns på två adresser i Stockholm: Norrlandsgatan och Birger Jarlsgatan.

Björn Axéns salong på Norrlandsgatan.