Hantverksölsfestival hyllar Stockholms mikrobryggerier

Hantverksölsfestival hyllar Stockholms mikrobryggerier

Den 2-3 juni slår Orionteatern på Södermalm upp portarna för Stockholm Brewers Festival “Katarina Kegger” - den första amerikanskinspirerade festivalen med fokus på hantverksöl, mat och musik som är här för att fira Stockholms mikrobryggerier.

Stockholmsbryggerierna som deltar i festivalen är Stockholm Brewing Company, Brewing Költur, Nya Carnegie Bryggeriet, PKLK, Modernist Brewery, Sigtuna, Kungsbryggeriet, Nordic Kiwi Brewery, Nynäshamns Ångbryggeri, Tempel Brewery och Unibärsum. I festivalen kommer även tre mycket välansedda internationella gästbryggerier att delta, nämligen Beavertown (UK), Dry & Bitter (Danmark) och Basqueland Brewing Project (Spanien).

- Vi startade Stockholm Brewers Festival eftersom vi hade hemlängtan och ville att stockholmare skulle få uppleva mer av den lokala samhörigheten som hantverksölsscenen skapar. Den del som vi har kommit att uppskatta väldigt mycket i USA, säger Mark Stein, medgrundare av Stockholms Brewers Festival.

Under festivalen kommer det att ske en rad aktiviteter. Dels så kommer Bulleit bourbons nya ”Craft Night”-koncept att lanseras. Inom ramen för ”Craft Night” kommer festivalbesökarna att få möjlighet att delta i en workshop med det svenska denimmärket Unionvillle. De lär ut hur man gör sitt eget bälte i läder samtidigt som det finns tillfälle att prova på en Boiler makerserve, hantverksöl med ett litet glas Bulleit Bourbon på sidan. Dessutom kommer det att vara en del livespelningar, exempelvis Star Horse, Barbarisms, Väg and Brödet.

På festivalen kommer det att erbjudas ett antal ölsorter som är specialbryggda för festivalen. Det kommer även att finnas ett antal oväntade ätbara samarbeten mellan bryggerierna och exempelvis Pärlans Konfektyr, Gamla Stans Polkagriskokeri och Stikki Nikki.

Läs mer om festivalen här.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.