Har du rovdjurskoll?

Två nya utställningar presenteras i en pressvisning på Skansen i Varghuset, den 22 maj.

Den interaktiva utställningen "Har du rovdjurskoll?" presenteras av Tomas Frisk från Rovdjurscentret De 5 Stora. Tom Arbom, rovdjursansvarig på världsnaturfonden WWF och naturfilmare, presenterar deras bidrag där rovdjurens situation ur ett internationellt perspektiv är i fokus. Efter frukost i Fröstorp kommer en filmvisning äga rum.

Fotograf: Marie Andersson, Skansen

09:00 Samling i Varghuset

Skansen är en av landets mest besökta djurparker som blir först med att få presentera den interaktiva utställningen som Rovdjurscentret De 5 Stora tagit fram, med syftet att nå ut till och väcka människors intresse för rovdjur. Peter Stormare är med på ett hörn där han i en filmsekvens berättar om hur han ser på rovdjuren (en slump att han också har huvudrollen i filmen Varg?).

Världsnaturfonden bidrar med en utställning där rovdjurens situation ur ett internationellt perspektiv visas. Klimatförändringar innebär ändrade villkor för många rovdjurs överlevnad.

09:30 Frukost i Fröstorp

Efter pressvisningen i Varghuset är det frukost i Fröstorp, zoologiska avdelningens hus mellan berguvhägnet och Bragehallen.

10:00 Filmvisning

Tom Arbom har bevakat isbjörnarnas drastiskt ändrade villkor i Arktis, och visar nytagna bilder som ger en djupare förståelse för klimatuppvärmningens allvarliga konsekvenser.

Kontaktperson på Skansen är;

Tommy Lambrell

08 442 80 49

0707 31 41 25