Imagine Van Gogh – en immersiv konstupplevelse på Artipelag

Imagine Van Gogh – en immersiv konstupplevelse på Artipelag

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Med premiär den 29 juni öppnar Artipelag portarna in till van Goghs fantastiska värld. I utställningen Imagine Van Gogh översköljs besökarna av de berömda konstverken som projiceras på väggar, golv och skärmar i Artipelags stora Artbox. En upplevelse som förhöjs av lokalens rymd på 1200 kvadratmeter och klassisk musik av kompositörer som Mozart, Bach och Satie. 

I utställningen tar skaparna av Imagine Van Gogh bort ramarna och låter besökarna upptäcka verken på ett helt nytt sätt, i en audiovisuell, immersiv upplevelse som passar såväl yngre som äldre åskådare. Med sina dramatiska penseldrag och skarpa färger hade Vincent van Gogh ett helt unikt uttryck, och skapade under knappt ett decennium som aktiv konstnär över 2000 konstverk, varav cirka 900 oljemålningar.

Imagine Van Gogh kliver du rakt in i världskända motiv som Stjärnenatt, Solrosor och Irisar. Upplevelsen börjar i det pedagogiska rummet där man får veta mer om van Gogh, vem han var, hans konstnärskap och teknik samt de olika perioderna som har präglat hans verk. Introduktionen leder vidare in till Artboxen där van Goghs verk projiceras på väggar, golv och skärmar till toner av klassisk musik.

Imagine Van Gogh visas på Artipelag från den 29 juni till den 13 oktober.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 29 juni (lördag) Nästa tillfälle
Info & biljetter