Instängd 2

Instängd 2 tar vid där den första filmen slutade. Det vill säga, den amerikanska versionens något lyckligare slut, inte den brittiska orginalversionens. Den klaustrofobiska stämningen är åter igen total när det är dags att besöka grottorna igen.

Huvudpersonen Sarah har hamnat på sjukhus, djupt traumatiserat av de hemska händelserna hon levde igenom i de mörka grottorna. Hon har tappat både talförmågan och stora delar av minnena från händelsen, vilket gör det svårare för de lokala poliserna utreda hennes fall. När de upptäcker att blodet från hennes bloddränka kläder inte är hennes eget inser de att det finns hopp kvar att hitta andra överlevande i grottorna. Sheriffen tillsammans med ett räddningsteam beslutar att ta med Sarah in till grottorna igen för att försöka friska upp hennes minne om vad som hände, och var resten av hennes vänner är.

En plan med goda intentioner, men med katastrofala följder. I de klaustrofobiska grottorna lurar alla de hemskheter som Sarah inte borde bli påmind om.

Filmen har premiär på SF's Biografer fredagen den 8/1 och rekommenderas från 15 år.