Intervju med Café Operas Sophie Rosensvärd

Stockholms mest anrika nöjepalats närmar sig "typ 30-årsåldern", men det är inget som hindrar Café Opera från att ständigt välla över av Sveriges kändiselit och resterande partyprissar. Caféets stämning kännetecknas av den klassiska interiören och trots många innovativa förändringar av Operahuset genom årens lopp festar vi fortfarande under kristallkronor i en atmosfär av lyx och flärd.

I helgen är det äntligen dags för premiären av Café Operas efterlängtade uteservering och nytt för i år är en nyrekryterad "moodmanager" för uteserveringen; modebloggerskan Sophie Rosensvärd. Hon kommer i sin roll som projektledare och eventkoordinator tillsammans med nattklubbschef Jonas Ghauri göra uteserveringen till platsen där det händer i Stockholms sommarnatt. Jag träffade Sophie för att ta pulsen på henne inför helgens debut och höra vad vi kan förvänta oss inför den kommande sommaren på uteserveringarnas uteservering.

På lördag kommer Caféet att lysa upp Kungsträdgården likt Las Vegas i Nevadaönken och Sophie berättar när vi möts på Café Mocco att årets upplaga av uteserveringen kommer inkludera mer fokus på belysning och inredning än tidigare.

"- Vi vill det här året gå tillbaka till Caféet som det var innan, Stockholms hetaste

nattklubb. Medan andra uteställen ändrar namn varje år har Caféet bevarat sitt varumärke i den K-märkta byggnaden. Lyxen präglat av sin historia vill vi återskapa".

Sophie säger att hon gillar Caféet i den bemärkelsen att oavsett ålder finns där en anknytning till nattklubben, äldre minns Caféet från förr i tiden och den yngre publiken fattar tycke för det moderna i kontrast till det pampiga vid första besöket.

Till invigningen av uteserveringen kommer temat vara "Miami", pyntad med palmblad och exotiska mangodrinkar. Musiken under kvällen stavas mainstream men i framtiden ser Sophie en mix av både hip-hop, house och nya svenska artister.

"- Jag älskar alltifrån hip-hop till house. En dröm skulle vara att få Swedish House Mafia till Caféet, även om dom sällan spelar i Stockholm längre", säger Sophie.

Med Sophies kontaktnät är det ingen omöjlighet att vi snart ser Steve Angello i dj-båset på Caféet, så håll utkik. Hon säger att hennes nätverk i kombination med sina medarbetares gör uteserveringen attraktiv för många typer av människor. Meningen är att alla ska känna sig välkomna, oavsett backslick eller inte.

Sophie har bott ett år i New York och influenser plockade från vistelsen i the big apple kommer från en klubb med interiör lik Café Operas "- Det finns ett ställe som heter The Box och dom har en teaterscen i nattklubben. Där hålls det absurda shower, exempelvis nakna tjejer på scen lekandes med Dildos. Känslan är cirkus och burlesk, något sådant kan jag tänka mig för Caféet" , säger Sophie.

Att Sophie tänker utanför lådan är tydligt och hon är definitivt ett fräscht tillskott i Stockholms nattliv. På lördag är invigningen och vi är spända inför sommaren och vad uteserveringen kan komma att bjuda på. Oavsett om det blir en naken, burlesk show eller en dj-spelning utan dess like finner ni alltid något extravagant på Café Opera och uteserveringen.


Uteserveringen invigs den 9 Maj och Café Opera är öppet onsdag till söndag 22:00-03:00.