Iransk-amerikanske komikern Maziyar ”Maz” Jobrani till Sverige

Maz Jobrani är en av de största politiska komikerna. Född i Iran men uppvuxen i San Francisco är han en av få iransk-amerikanska komiker och ett välkänt namn på komikerscenen, både i USA och internationellt. Nu åker han på världsturné.

I vår kommer den iransk-amerikanske humorstjärnan Maziyar ”Maz” Jobrani till Stockholm och Göteborg. Du kan läsa hans succébok, se honom i en huvudroll i prisbelönad film, eller i de mest poplulära komedishowerna på TV. I april kan du se honom på Scalateatern i Stockholm.

Maziyar har aldrig dragit sig för att skämta om politik, ras, religion eller västs stereotypa uppfattning om människor från Mellanöstern, och han gör det med stor värme och självironi. Hani vill ge sin publik lite avkoppling från en hård vecka och från en ännu hårdare politisk miljö samtidigt som inget ämne är tabu för honom. Jobranis ståuppakt handlar mycket om hans iranska härkomst och CNN kallar honom ”the Iranian making people see 'immigrant' as a good word”.

– Under hela mitt liv och genom min komedi har jag pratat om att vara iranier och invandrare. Jag har aldrig känt mig helt amerikansk eller helt iransk. Jag var alltid mittemellan, säger Maz Jobrani.

Jobrani skämtar om ett brett spektrum av ämnen som berör många kulturer och han ser sin humor som universell.

– Mina skämt fungerar i Saudiarabien och Jordanien likaväl som i Stockholm. De fungerar i hela världen, fortsätter han.

Se showen lördagen den 13 april, kl 19:00 eller kl. 21.30.