Iscider - när svenska äpplen möter norrländsk kyla

Iscider - när svenska äpplen möter norrländsk kyla

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Helgen den 23-24 september är det skördefest med höstäpplen på Wijnjas Ost & Vinkällare på Kungsholmen. Då kan man även passa på att prova iscider - ett isvin gjort på äpplen istället för druvor.

Iscider utvecklades i Quebec i Kanada under 90-talet och har även börjat bli en tradition här i Sverige. Drycken produceras nämligen med hjälp av svenska äpplen och norrländsk kyla. Den 24 september gästas Wijnjas av Andreas Sundgren från Brännland Cider utanför Umeå som håller provning av sin egen iscider och av iscider från Normandie och Baskien. Provningen pågår i 90 minuter och inkluderar även fem olika ostar.

Under helgen serveras även en fyrarätters äppelmiddag i restaurangen.

Iscider - när svenska äpplen möter norrländsk kyla
När: 24 sep kl 17.30
Pris: 495 kr

Mer information: Wijnjas Ost & Vinkällare

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.