Restaurang W by Wijnjas

4,3
6 betyg
$$$
Restaurang
Vinbar
Hemsida
Instagram
Restaurang W by Wijnjas
4,3
6 betyg
Hemsida
Instagram

I en källare på Kungsholmen huserar Restaurang W by Wijnjas, en anrik restaurang där det serveras mängder av ost och mat i rustik och mysig miljö. Här kan man givetvis även göra en djupdykning i vinets värld och samla vänner och kollegor till fester och konferenser. Eller varför inte fira afterwork i vinbaren?

Restaurang W by Wijnjas har funnits sedan 1979, men har tidigare gått under namnet Wijnjas Ost & Vinkällare. Miljön går i klassiska tecken; här är det dov belysning, intimt och romantiskt. Men Wijnjas är inte bara restaurangen för det romantiska paret, här hittar man såväl vänner som företag som vill äta och dricka. Utbudet rymmer runt 900 viner inklusive 80 olika champagne, och mängder av ostar från stora delar av Europa. Här serveras rätter med många franska och italienska inslag, och för den som vill ha hela paketet erbjuds olika förkomponerade menyer med passande viner.

Wijnjas fungerar även bra för större sällskap, privata som företag. I vinkällaren finns många gömda utrymmen och chambre separéer för grupper på 10 till 80 personer där man kan skräddarsy fester, middagar och konferenser. Här kan man kombinera middag med aktiviteter, såsom att lösa en mordgåta tillsammans. På tisdagar serveras "kvällsbrunch" - en specialmeny med klassiska brunchrätter i tapasformat. På onsdagar och fredagar arrangeras afterwork med ost, vin och öl i baren; ett bra tillfälle för den som vill bli guidad genom smakerna.

Under varmare månader kan man skippa mörkret i källaren och sätta sig på innergården, där Wijnjas uteservering huserar. Passa på att haffa en soffa eller ett litet bord och kombinera vin med mat i solen.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Restaurang W by Wijnjas Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Restaurang W by Wijnjas

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 okt. 2018

Vin-opedija; personalen kan allt och lite till gällande viner. Passionen och kunskapen finns där, de håller nästan en mini föreläsning för varje vinsort du undrar över. Total inlevelse och det är en fröjd att få denna lyxiga uppmärksamhet... Visa hela »

Listad i: Uteservering
15 apr. 2023

Älskar detta ställe!
Personalen är världsklass, och du kommer garanterat att hitta ett vin som faller dig i smaken. Personalen pratar med än gärna om vin, och gav oss flera tips inför vår resa till Bordeaux.
Brukar främst gå hit för at... Visa hela »

26 juni 2022

Jättemysig restaurang med god, prisvärd mat och många goda champagner!

18 juni 2021

Lokalen en trappa ner är murrig och lite mörk, tänk sval vinkällare. En servitör springer runt och försöker hinna med samtliga bord men känslan är kvalitet. Vi beställde båda in anklår med spetskål och bad servitören välja... Visa hela »

5 feb. 2022
1 aug. 2022