Jag vill bara göra konst

Jag vill bara göra konst

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

18 olika konstnärer visar både samarbetsprojekt och eget fritt skapande som vuxit fram under året. Konstnärerna på Unika Fridhemsplan har utforskat återbruk och upcycling som metod och många av de verk som visas i utställningen är skapade av återbrukat och donerat material. Konstverk har till exempel kommit till av tidningar som annars skulle hamnat i återvinningen och kläder som sorterats bort har blivit till nya plagg.

Titeln – Jag vill bara göra konst – syftar till allas rätt att få skapa, synas och ta plats på egna villkor. Möjligheten att få vara kreativ ökar både välmående, självkänsla och självförtroende.

Unika Fridhemsplan är en daglig verksamhet som ger människor möjlighet att uttrycka sig genom konst och modeskapande. Cap Gallery arbetar för att tillgänglig- och synliggöra konstnärer, kreatörer och deras berättelser på en trygg plats där konsten och skapandet inte behöver förhålla sig till rådande vithetsnormer eller majoritetsperspektiv – för ett jämlikt och antirasistiskt samhälle.

Vernissage fredag den 3 maj klockan 13.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 3 maj (fredag) Nästa tillfälle
Hemsida
Pris
Gratis