Jazztrion Shalosh på Fasching

Jazztrion Shalosh på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Trots sitt klassiska jazztrioformat och bandmedlemmarnas djupa förankring i jazz och improviserad musik, går Shalosh sin egen väg med ett sound som en unik syntes av rock, västerländsk konstmusik, elektronisk musik och musik från Mellanöstern.

Med ett modern pianojazztriosound som för tankarna till Esbjörn Svensson Trio bilades gruppen 2014 av barndomsvännerna pianisten Gadi Stern och trumslagaren Matan Assayag som tidigare haft Jerusalem-baserade bandet Enoma Elish tillsammans. Debutplattan The Bell Garden släpptes samma år och fick fin kritik både på hemmaplan och i övriga jazzvärlden. 2016 ersatte David Michaeli Daniel Benhorin på basposten och sedan dess är trion ograverad.

Under trions tio år har man undvikit att definiera eller binda upp sig till en specifik genre, musiken är rå, ärlig och progressiv. Genom åren har Shalosh uppträtt på några av världens mest prestigefyllda scener med hundratals konserter och omnämnts som en av världens ledande unga trios. Vad Shalosh betyder? Tre, på hebreiska. Nu kommer denna unga, uttrycksfulla trio till Fasching!

Gadi Stern – piano, fender rhodes
David Michaeli – bas
Matan Assayag – trummor

Information
Visa på karta
  • Datum
    1 nov. 2023
Hemsida
Biljetter
Pris
275/150 kr