Kings of Convenience till Nalen

Norska Kings of Convenience turnerar i höst med nya albumet och besöker Stockholm och Nalen den 3:e oktober. I höstas spelade de också på Nalen och blir det i närheten så bra som den kvällen, är vi fans mycket nöjda.

Det är stämningsfylld folkpop med sång och gitarrer, där även texterna har mycket att säga som "I´d Rather Dance With You", "Homesick" "Stay Out of Trouble" och "Misread".

Deras senaste spelning var också stämningsfylld från början till slut och stora delen av publiken sjöng med i flera av låtarna. Ändå fanns det utrymme att få höra Erlend Øyes röst tillsammans med Eirik Glambek Bøe. En duo med bättre matchade röster finns det inte många av, möjligtvis Simon & Garfunkel eller Belle & Sebastian då.

Deras framträdanden är alltid energiska där Erland har förmågan att svänga om på scen helt naturligt vilket är få förunnat. Ingenting är konstlat i det han gör, varken spexet, musiken eller snacket mellan låtarna.

Jag är imponerad om han alltid lyckas leverera så som sist. Efter att ha sett honom under en lika energisk spelning på Strand i hans andra band The Whitest Boy Alive är jag rätt säker på att så är fallet.

Biljetter köper du här.

Nalen | 21:00 | 305 kr | 18 år