Kistaloppet 2012

8 september 2012 går Kistaloppet av stapeln i Stockholmsförorten Kista, ca 13km nordväst om stadens kärna. Arrangörerna för loppet har jobbat hårt för att skapa ett unikt lopp i en unik miljö och har med hjälp från Stockholms Stad, Atrium Ljungberg och Vasakronan, tillsammans med Kistaloppets nav Kista Galleria, framställt ett 10km långt lopp som tar löparna igenom Skandinaviens IT-huvudstad, miljonprojekten och den orörda natur som omringar Kista.

Kistaloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin, som vid tidigare lopp och arrangemang var känt som Husby Marathon LS, som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. Tjejer och killar i årskurs 9 lära sig att sätta upp och närma sig personliga mål genom att delta i ett särskilt utvecklat program. Det idrottsliga slutmålet är att spring ett tiokilometerslopp, men framför allt ser Löparakademin till att deltagarna får verktyg för att klara gymnasiestudierna och därefter bli högskolebehöriga.

Kistaloppet | kl.14:00 | Startplats: Fårögatan, Kista - mellan Kista Galleria och Kista Science Tower.

Kistaloppets arrangörer, tillsammans med Kista Galleria, Stockholms Stad, Atrium Ljungberg och Vasakronan, välkomnar alla deltagare till folkfest och löptävling i Kista 8 september 2012.