Klassisk kvartersbiograf öppnar på nytt

Filmupplevelser och matsensationer i stilfull tjugotalsmiljö - det utlovas när biografen Capitol på Sankt Eriksplan återinvigs den 13 juli. Det är NonStop Entertainment och Njutafilms som har tagit över och öppnar en modern kvartersbio med två salonger i tjusig art deco-stil. 

Capitol invigdes 1926 men stängde 1985, och sedan dess har bion bland annat använts som klubblokal. Nu får den nytt liv efter en totalrenovering. Här kommer man framöver att visa allt från nya Oscarsfilmer till kultförklarade filmklassiker, både digitalt och analogt, och även erbjuda mat- och dryckespaket för den som vill äta inne i salongen.

Helt nytt är att biografen har fått tillskott av en intim bistro med öppet kök. Fokus för menyn ligger på mellanrätter med influenser från världens hörn. Också foajén blir till en plats för den som vill ta ett glas och något litet att tugga på före eller efter filmen.

På invigningsdagen visas bland annat dokumentärerna "Whitney", regisserad av Kevin Macdonald, och "Bergman - Ett år, ett liv" av regissören Jane Magnusson. Därefter väntar filmer som Paraplyerna i Cherbourg, Alien, För en handfull dollar, Hajen och La La Land.

Capitol öppnar den 13 juli efter en framgångsrik crowdfunding-kampanj på Kickstarter.