Kommendören fyller 10 – firar med smaker från första menyn

Den 9-12 oktober är det jubileumsvecka på kvarterskrogen Kommendören som fyller tio år. Detta firas med en speciell hommage.

Precis tio år har gått sedan Kommendören slog upp dörrarna på Östermalm, något som nu firas med en hommage till krogens premiärår 2014. Den 9-12 oktober kan man ta del av både rätter och drinkar med inspiration från just den tiden.

– En krog är alltid i förändring, men det finns några riktiga favoriter från den där allra första menyn som vi nu lyfter fram lite extra. Hummertacon är alltid efterfrågad, så den är så klart med, men även några riktiga drinkklassiker signerade vår första barmästare Zackary Roberts, berättar Richard Ryhede Säfvenberg, restaurangchef på Kommendören.

Dagarna till ära serveras en speciellt framtagen fyrarättersmeny med tillhörande dryckesförslag till ett bra pris. På menyn hittar man hummertaco, pilgrimmsmussla, ankbröst och friterade munkar.

Under jubileumsdagarna får Kommendören besök av Zackary Roberts och andra personer som har jobbat på, och bidragit till restaurangen sedan den öppnade. Bland annat kommer man att kunna känna igen musiken och veckans dj:s.

På plats under jubileumsveckan finns Zachary Roberts, Kommendörens allra första barmästare, vars drink Beauty and the Brutx§ återkommer på menyn. Foto: Kommendören