Konsert med Lars Jansson Trio

Konsert med Lars Jansson Trio

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Efter över trettiofem år i musikbranschen ses Lars Jansson numera som etablerad och ansedd kompositör, arrangör, pianist och pedagog. Han har har samarbetat med flera framstående musiker till exempel Jan Garbarek, Arild Andersen, Radka Toneff, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp.

Efter drygt trettio år med en fast trio har Lars Jansson valt att spela med två yngre musiker; den danske basisten Thomas Fonnesbaek och Lars son Paul Svanberg trummor. Största delen av musiken är original komponerade av Jansson samt musik från ”The American Songbook".

Lars Jansson Trio är en av de mest välkända jazzgrupperna i Skandinavien och Japan och har genomfört turnéer över stora delar av världen, och deras långa samarbete har resulterat i utgivning av ett tiotal skivor. Att vara en del av kollektivet och samtidigt ha den totala individuella friheten att uttrycka sin egen röst. Pianisten Lars Janssons definition av kärnan i jazzmusiken sammanfattar också vad vi kan förvänta oss att få höra när han uppträder på Fasching med sin trio. Det är musik som förenar och förnyar: både på och utanför scenen, och som kollektiv och individ.

Lars Jansson blev Danmarks första jazzprofessor i Aarhus 1998 och nominerades samma år till den danska Danish Jazzpar Prize. Tre år senare fick han en Dansk Grammy för skivan Hope.

Thomas Fonnesbaek spelar i ett flertal danska grupper som Kristian Jørgensen Quartet, Thomas Clausen Trio, Mona Larsen o har medverkat på ett stort anta skivinspelningar.

Paul Svanberg har efter studier på Musikhögskolan i Stockholm snabbt etablerat sig genom att spela med grupper som Kristian Brink Kvartett, Ulf Wakenius grupp o med pianisten Ion Baciu.

Paul är färdigutbildat pilot. Bor i Malmö. Undervisar flygledare på Kastrup.

Lars Jansson – piano
Thomas Fonnesbaek – bas
Paul Svanberg – trummor.

Information
Visa på karta
  • Datum
    23 feb. 2024
Hemsida
Biljetter
Pris
300/250 kr