Konsert med Michelle Gurevich på Fasching

Konsert med Michelle Gurevich på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Den kanadensiska singer-songwritern Michelle Gurevich, med det tidigare artistnamnet Chinawoman, kombinerar humor med svart realism i sånger som ställer henne i ett musikaliskt landskap mellan slowcore och lo-fi pop.

Michelle är influerad av hennes ryska arv, föräldrarna immigranter från det dåvarande Sovjet där mamman var Kirov-ballerina från Odessa. Michelle växte upp med föräldrarnas samling av sovjetiska och europeiska 70-talsskivor. Allt det dramatiska, dekadenta, allvarsamma paketeras i en storslaget sorgsen musik inspirerad av den stora europeiska vistraditionen. Michelle Gurevichs sånger rör sig både med storslagna retromotiv och med en överrumplande uppriktighet. Det är melodidrivna, sentimentala, tragikomiska sånger vilande i en skugglik glamour.

Med fullsatta konserter i Istanbul, Berlin, Warszawa och Aten, har Michelle etablerat en nisch som rymmer den östeuropeiska diasporan, Berlins queer-scen och de med smak för den melodramatiska musiken signerad en Charles Aznavour, Zeki Müren och Nikolai Slichenko.

Information
Visa på karta
  • Datum
    27 sep
Hemsida
Pris
300/250 kr
Facebook-event