Konserthöst på Nalen

Under hösten bjuder Nalen på ett fullspäckat konsertschema med allt från indiefolk till Sveriges kanske mest aktuella liveband, för att inte tala om två fullmatade festivaler. Här hittar du några av namnen och datumen att hålla koll på.

Stu Larsen
Den 23 september gästas Nalen Klubb av indiefolkmusikern Stu Larsen, som blev internationellt känd med sin hit Thirteen sad farewells när den kom ut 2014. Sedan dess har han även släppt albumet Resolute.

Bodyfest 2017
Den 7 oktober går Sveriges största festival inom EBM, body och electropunk av stapeln med både svenska och internationella akter. Bland annat kommer Fixmer/McCarty, Tyrske Ludder och Covenant.

Stockholm Burlesque Festival
Den 14 oktober arrangeras ett av Europas största burleskevents med fest och föreställningar: allt från klassisk burlesk till dans och drag, presenterad av Fräulein Frauke och John-Paul Bichard.

Macka B & Roots Ragga Band
Den 27 oktober kommer den brittiske reggaelegendaren till Stockholm för en efterlängtad spelning på Nalen. Nyligen fick han stor uppmärksamhet via sin Youtube-kanal där han lyfter fram veganismens fördelar för människa och miljö.

Strindberg + The Nomads
Den 11 november delar två av åttiotalets största band i musiksverige scen med varandra, precis som när det begav sig. Garagerockbandet The Nomads, föregångare till band som The Hives och Bob Hund, möter det inflytelserika punk-pop-bandet Strindbergs under en unik spelning.

Loney Dear
Den 16 november spelar den hyllade artisten Emil Svanängen, även känd som Loney Dear, på Nalen. Peter Gabriel har kallat honom ett musikaliskt geni och just nu är han aktuell med ett nytt album som släpps den 29 september.

Avantgardet
Den 18 november kan man höra svenska Avantgardet, ett liveband som spelats flitigt på P3 och som enligt vissa var det bästa numret på årets Way Out West. Förra året släpptes debutskivan och i år kom uppföljaren med dunder och brak.

Läs mer om konserterna på Nalens hemsida.