Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Nalen

2,7
3 betyg
Redigera Nalen

Anrika kulturhuset Nalen ligger mitt i stan och är en av Stockholms riktiga klassiker. Det forna danspalatset består idag av två delar: Nalen Restaurang, som är Kravcertifierad och Svanenmärkt, samt Nalen Konsert där man arrangerar hundratals konserter inom olika genrer. Det går även att ordna konferenser och fester i Nalens lokaler. Huset byggdes 1888 och här möts gammalt och nytt.

Nalen Restaurang
Till Nalens restaurang kommer du för att äta svenska klassiker med en modern, personlig twist. Restaurangen är öppen sex dagar i veckan och erbjuder lunch och middag med genomgående hållbarhetstänk. Maten lagas från grunden på säsongsanpassade råvaror, och restaurangens fokus har gjort att den numera är både Kravcertifierad och Svanenmärkt. Här skippas alla genvägar i köket. Vinlistan är komponerad efter samma tänk; alla röda och vita viner (både på glas och flaska) är nämligen ekologiska. I anslutning till restaurangen finns även chambre separée för en lite mer avskild lunch eller middag.

Nalen Konsert
Musiken har alltid varit central på Nalen, och det är den än idag. I de upprustade 1800-talslokalerna hittar man en av Stockholms kanske mest intima konsertscener där både etablerade och lite mer okända artister uppträder, såväl svenska som internationella. Årligen anordnas även mängder av konferenser, privata tillställningar och företagsfester på Nalen. Konferensverksamheten är Kravcertifierad och Svanenmärkt, och i festköket står samma kockar som lagar mat i restaurangen.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 sep 2021

Inte så imponerad av Nalen, det finns alldeles för många bra restauranger jag hellre går till. Lite tråkig inredning till en början. Var här på lunch. Först serverades sallad som inte var något speciellt men alltid trevligt att få en sal... Visa hela »

8 okt 2022

Strike one!

Mat: 2.5
Atmosfär: 3
Service: 2

6 mar 2022

Så tycker pressen

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2010-12-17

“I restaurangdelen av det respektfullt restaurerade danspalatset är det sparsmakat à la moderniserat ölsjapp, opretentiöst och just därför inbjudande. Personalens vänlighet och tjänstvillighet - vi får artikelnumret till det vin vi gillar - bidrar till trivseln.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2009-11-27

“Restaurang Nalen är prisvärt, smakligt och den artiga personalen gör mysfaktorn hög. Grundaren Topsy Lindblom skulle ha trivts.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2008-03-28

“I det anrika swingpjattspalatset ryms en elegant men ledig restaurang med riktigt bra mat, fin stämning och klart godkänd service.”