Konserthuset bjuder in till stor digital julkonsert

Den 20 december bjuder Konserthuset in till sin stora julkonsert. Det blir en gnistrade show med många av de klassiska julsångerna och favoriter ur den amerikanska traditionen. Årets konsert visas på Konserthuset Play från den 20 december.

Den stora julkonserten arrangeras i år för tionde året i rad.

– Den kommer att vara i den anda av gemenskap som nationaldagskonserten vi sände tidigare i år, säger konserthuschef Stefan Forsberg. Vi vill skänka ljus, värme och gemenskap till alla som firar en ovanlig jul i år. Julen är musikens högtid, och vi hoppas att människor kan samla sina nära och kära på distans för att inleda julen tillsammans med oss på detta sätt.

Konserthuset välkomnar återigen den mångsidiga sopranen och hovsångerskan Elin Rombo, som har gjort en rad hyllade huvudroller på Kungliga Operan. Basen Henning von Schulman var under flera år var medlem av solistensemblen vid Operan i Köpenhamn. Musikalartisten Malena Laszlo har bland mycket annat gjort egna shower och spelat huvudroller i musikalsuccéer på Göta Lejon. Samuel Ljungblahd har utmärkt sig inom soul, r’n’b och inte minst gospel.

Dirigenten Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och gospelkören By Grace. Värd för årets stora julkonsert är konserthuschef Stefan Forsberg.

Julkonserten förinspelas och har premiär den 20 december klockan 18 på konserthusetplay.se. Konserten är därefter fritt tillgänglig fram till den 15 januari.