Konstfestivalen Wallstreet Stockholm intar staden

Den 4 juni invigdes Storstockholms första festival för offentlig konst, Wallstreet Stockholm. Konstfestivalen inkluderar en mängd konstverk inom olika genrer, samt ett flertal olika event som satellitinvigningar, guidade bussturer, filmvisningar och föredrag av konstnärer.

Totalt medverkar ungefär 70 konstnärer i Wallstreet-festivalen. Här kan man ta del av konst från världsstjärnorna Odeith och Onur, men även nya talanger som Izzy och lokalt förankrade Håkan Sanchis.

Under invigningshelgen öppnas ett nytt skulpturstråk som sträckar sig mellan Sickla strand och Skanstull. Längs skulpturstråket kan man bland annat se Maja Bakkens rörliga verk "Wearing Humanity", ett verk som tar avstamp i smyckekonsten och är tillverkat av bortkastade träbitar från olika platser runt om i Stockholm.

Utöver skulpturstråket äger även ett flertal satellitutställningar rum, som till exempel Anna Ådahls 3D-skulptur "Digitala vi" vid Nybroplan, som går att åskåda från den 4 juni till och med den 31 augusti.

I en annan del av Stockholm, på Tempelriddarvägen i Bredäng, finns konstverket "Floden" av Cecilia Ömalm, där man som besökare kommer att kunna fika och yoga på plats.