Korvfestivalen: Mer korv åt folket!

Den 10-11 mars är det dags för korvfestival! För fjärde gången i rad arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare. Smaka på korv, prata om korv, lär dig om korv - temat säger allt på Korvfestivalen, som växer för varje gång.

Det betyder mera korv, fler experter, spännande tävlingar, provsmakningar, prisutdelningar och korvskolor. Öl och andra drycker samt tillbehör - allt från senap till grillar - finns också på festivalen.

- Intresset för korv är fortsatt stort, säger Christina Möller, pressansvarig i Korvakademien. Idag är fokus alltmer på korvkvalitet. Nya metoder utvecklas för att ge oss allt bättre korv, och nya roliga koncept för att äta korv dyker upp. I samband med Korvfestivalen delar Korvakademien ut sina åtråvärda priser för att hedra just de personer och företag som ligger i framkant och varje dag gör ett hårt arbete för att få kärleken till korv att blomstra.

Innehållsrikt festivalprogram

Ett gediget scenprogram leds av Ulf Elfving och Jan Scherman under lördag och söndag. Här är bara några av alla roliga programpunkter som man kan ta del av...

Korvhistoria med Richard Tellström och Anders Björklund
Gör korv med Taylors & Jones
VM-korven presenteras
Se kända kockar tävla på scenen
Köttbonde och charkuterist i samtal
Sveriges bästa korvmakare intervjuas
Var med och rösta fram festivalens godaste korv - och vinn korv!

Korvakademins pristagare 2018:

Korvakademins hederspris
Jon Randow, Korvhantverk, Stockholm

Årets korvprofil
Bengt Olsson, Wiktor Olsson Chark, Blekinge

Årets korvkrog
WÜRST, Göteborg

Årets Korvkiosk
Krubberiet, Stockholm

Korvfestivalen hålls på Nacka Strandsmässan och har öppet lördag 10-18 och söndag 10-16.

Köp biljett här.