Kräftskiva på Ulla Winbladh 22-26 augusti

Enligt svensk tradition infaller den officiella kräftpremiären den första onsdagen i augusti, det firade vi med en äkta kräftskiva på Wärdshuset Ulla Winbladh i Stockholm. Dillsnaps, stuvade kantareller, ostpaj, kall öl och melonsorbet är exempel på vad som förtärdes runt bordet i sällskap av girlanger, kräftmånar och girlanger - hela värdshuset förvandlas till en enda stor kräftskiva! Vill du också hylla denna svenska högtid? Boka din kräftskiva på Ulla Winbladh den 22-26 augusti.

Kräftskivan är idag en av de mest firade högtiderna när det kommer till svenska traditioner. Likt jul och midsommar får vi samlas kring mat och dryck, sjunga snapsvisor och pynta, men till skillnad från många andra traditioner är denna väldigt svensk, och görs på inget annat än svenskt vis. Här står signalkräftan i centrum, i gott sällskap av den obligatoriska ostpajen, nubbe och såklart kräfthattar. På Ulla Winbladh erbjuds ett komplett paket för att du ska känna dig precis som hemma. Allt som ska finnas på en kräftskiva finns på plats, så för dig är det bara att slå dig ner och njuta.

Här får man känna sig omhändertagen och uppmärksammad genom hela festligheten. Har du speciella önskemål? Äter du specialkost? Är det något du inte tål? Personalen på Ulla Winbladh gör allt för att du ska bli nöjd, och med sin expertis rekommenderar de gärna olika typer av dryck eller snaps som de anser passa till din måltid. Borden är omsorgsfullt pyntade vilket bidrar till en festlig stämning från start. Önskar du att sätta din egen prägel eller skräddarsy kvällen går det lika bra det. Varför inte börja med en fördrink?

Är du redan en flitig gäst på Wärdshuset Ulla Winbladh så vet du nog att de är svaga för traditioner, och här kompromissar man inte med något. Förutom pynt och en gedigen trerättersmeny ser personalen till att skapa en härlig stämning i sensommarnatten för att du ska få en minnesvärd kräftskiva i gott sällskap. Traditionsenligt serveras en klassisk paketmeny som består av följande:

  • Gräddragna kantareller på smörstekt toast

  • 500 g svenska signalkräftor med cheddarostpaj, smörstekt toast och kryddost

  • Melonsorbet med nätmelon, lättvispad grädde och röda vinbär

  • Samt pynt, hattar och snapshäften


Ulla Winbladhs Wärdshus byggdes 1897 men användes de första åren som bageri och konditori. Sedan mitten av 1900-talet är värdshuset en restaurang, och bär än idag samma namn. Värdshuset huserar på Djurgården i Stockholm, bland grönska och vacker natur, men endast en kort promenad från stadskärnan. Här värderar man tradition och personlig service. Det ska kännas som att komma hem, och det kan du göra alla dagar om året utom två. Ulla Winbladh har framförallt gjort sitt namn genom att bevara svenska traditioner och klassiskt hantverk. Hit kommer alla typer av sällskap för att avnjuta en god måltid året om.

Läs mer och boka här.