Frida Nilsson, Kockarnas Krog Frida Nilsson, Kockarnas Krog

Kvinnliga kockar tar fram meny på Sthlm Food & Wine

Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup Johanna Lagerkranser, Content Writer SE, Thatsup
Johanna Lagerkranser

Under Sthlm Food & Wine den 8-10 november gästas pop up-restaurangen Kockarnas Krog av fyra framstående kvinnliga kockar.

De fyra kockarna har koppling till Stellagalan, som ska synliggöra meriterade och ambitiösa kvinnor inom svensk gastronomi och arbeta för en jämställd restaurangbransch. Tillsammans ska de ta fram årets meny för Kockarnas Krog, med extra fokus på hållbarhet.

Det rör sig om matkreatörerna Louise Johansson från Lilla Spinneriet i Göteborg, finalist i Årets Kock 2019, Malin Söderström som driver restaurangen på Moderna Museet, Frida Nilsson från restaurang MJ's i Malmö samt den sörmländska matentreprenören Maria Printz.

Teamledare för Kockarnas Krog är Fredrik Eriksson, krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.