Laleh åker på sommarturné 2019

Laleh kommer åka ut på en omfattade Skandinavien-turné med flera stopp i Sverige under sommaren 2019. Artisten släpper också en ny skiva under våren och den första singeln redan nu i januari. Titeln på den nya skivan, som kommer vara artistens 7e album, är fortfarande hemligt men nu avslöjas att första singeln heter "Tack förlåt".

Under hösten 2016 släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album ”Kristaller” som hon i februari året därpå blev tilldelad två grammisar i kategorin ”Årets producent” och ”Årets pop”. Med låtar som Bara få va mig själv, Goliat, Some Die Young och En stund på jorden var Laleh den mest streamade svensksjungande artisten 2016.

Sommarturnén startar i juni 2019, första datumen och information om biljetter kommer släppas den 10 december.

- Nu vill jag verkligen ha roligt! Det känns kul att börja nya året med första singeln "Tack förlåt", jag har jobbat med den nya skivan i över två år, några låtar ännu längre så jag har verkligen hunnit vänta och längta efter att få spela live och saknat publiken, alla kreativa man jobbar med, musiker och allt kul med bild och ljus kring konserterna! Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live!, säger Laleh.

Laleh spelar på Lollapalooza i Stockholm.