Leonard Cohen till Globen

Nu blir det höst igen, varpå vissa artister får sig den geniala idén att komfort är bättre än ljud. Så de spelar på Globen, vilket är mardrömmen för oss som bryr sig mer om musik än show. Jag var tvungen att gå till Globen förra våren, då pappa verkligen ville se Shakira och Roger Waters. Shakira för att hon var på topp eller något, Roger Waters för att han spelade "Dark Side of the Moon".

I oktober kommer mamma förmodligen att boka två biljetter till Globen för att se Leonard Cohen där. Även om det hade varit utomhus, så hade det garanterat varit bättre ljudmässigt än var de valde att placera det nu. Samtidigt förstår jag inte varför vissa inte väljer att haka på samma trend som Snoop Dogg och Al Green. De skulle lätt kunna fylla ut större arenor än den de spelar på nu, men nu höjer de istället priset och tar in färre åskådare. Nog för att det leder till att de mest hängivna verkar vara de enda som pungar ut, men de får i alla fall bra ljud.

Oops, Leonard Cohen, ja? Tänk Dylan, fast lite mindre. En del säger att det bara är äldre kvinnor som gillar honom, men jag tror att sanningen ligger närmare till hands för den med ett stort och svagt hjärta. Om det sedan är äldre kvinnor eller om det passar in på i princip vem som helst är för psykologprofessorerna att analysera. Den 15:e oktober kommer chansen för dem. Då får de sitt studiebesök med säkerligen många att studera beteendet på.