Lilla Kistaloppet 2012

Löpning är inte bara för elitlöpare och motionister. Även barn i åldern 7-13 år kan i år, för andra året i följd, löpa med i det 1,7 km långa Lilla Kistaloppet. Alla barn i Järvafältets förorter bjuds på startavgiften och springer helt gratis. Över 1 500 barn väntas springa Lilla Kistaloppet på lördag vilket slår hål på myten om att barnen inte vill idrotta.

Kistaloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin, som vid tidigare lopp och arrangemang var känt som Husby Marathon LS, som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. Kistaloppet vill att löpning ska vara roligt, därför blandas tävling och motion med musik och underhållning då banan pryds med DJ:s och uppträdanden från lokala artister. Målet med Kistaloppet är att visa en mer nyanserad bild av förorten och samtidigt vara en brobyggare mellan människorna i Kista.

Kistaloppet | kl.11:00 | Startplats: Utanför Kista Galleria med målgång på Kista Torg.

Kistaloppets arrangörer, tillsammans med Kista Galleria, Stockholms Stad, Atrium Ljungberg och Vasakronan, välkomnar alla deltagare till folkfest och löptävling i Kista 8 september 2012.