Little Shop of Horrors

Varje år sedan 1995 har Viktor Rydbergs Gymnasiums tredjeårselever satt upp egenproducerade musikaler. Med publiksuccéer som We Will Rock You och Singing In The Rain i ryggen är det nu dags för den lite mer egendomliga storyn i Little Shop Of Horrors.

Handlingen är enkel men makaber. Ett blomsterbiträde som jobbar hårt för att bli uppmärksammad och för att få affären att gå bättre, upptäcker en vacker dag en väldigt speciell växt. En talande, köttätande växt som med orden "FEEEEEEED MEEEE!" manipulerar blomsterbiträdet att göra de mest hemska handlingar.

Musikalen bygger på den gamla kultförklarade filmen av Roger Corman, med samma namn, som gjordes år 1960. I rollerna ser vi bland annat en väldigt ung Jack Nicholson i en utav hans första roller. Filmen håller inte bara hög status inom b-filmskulturen, utan håller även världsrekordet i minst antal inspelningsdagar (endast 3 dagar!). Jag rekommenderar starkt att man försöker få en glimt utav denna film, men har man inte möjlighet till det är jag övertygad om att Viktor Rydbergs elever kommer att leverera en mycket rolig tolkning.

Musikalen går upp för allmän beskådning Torsdagen 15/1 kl. 14.00Maximteatern, där alla kommande föreställningar även äger rum. Biljetter finns tillgängliga på www.ticnet.se.

För mer information, besök hemsidan www.littleshopofhorrors09.se