Den 21 augusti invigde Compass Group sitt senaste tillskott under restaurangkonceptet LOKAL Nordic Bistro. På nya Lokal Koppartråden ska nordisk gastronomi och lokala råvaror locka gäster från hela Stockholm till Sundbyberg.
Efter en omfattande renovering av den anrika fabriksbyggnaden i centrala Sundbyberg har restaurangen nu slagit upp dörrarna. Här har man skapat en elegant bistrokänsla som man hoppas ska locka såväl privata sällskap som söker en matupplevelse, men som också ska bli ett attraktivt val för den som vill äta en lunch i närområdet.
Nordisk bistro med industriell elegans
Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group, har som ambition att Lokal Koppartråden ska kännas som ett andra vardagsrum där det finns något för alla smaker.
– Råvaran står i centrum och säsongens smaker styr menyn. Det kommer bli en del klassiker på menyn men tillagade på ett modernt sätt. Vi hyllar också de lokala hjältarna genom att samarbeta med närliggande producenter, säger Krister Dahl.
De nordiska influenserna syns i menyn, men också i inredningen där den skandinaviska designen möter en industriell känsla.