Krister Dahl. Foto: Anja Callius/Pressbild Krister Dahl. Foto: Anja Callius/Pressbild

Lokal Koppartråden har öppnat i Sundbyberg

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Den 21 augusti invigde Compass Group sitt senaste tillskott under restaurangkonceptet LOKAL Nordic Bistro. På nya Lokal Koppartråden ska nordisk gastronomi och lokala råvaror locka gäster från hela Stockholm till Sundbyberg.

Efter en omfattande renovering av den anrika fabriksbyggnaden i centrala Sundbyberg har restaurangen nu slagit upp dörrarna. Här har man skapat en elegant bistrokänsla som man hoppas ska locka såväl privata sällskap som söker en matupplevelse, men som också ska bli ett attraktivt val för den som vill äta en lunch i närområdet.

Nordisk bistro med industriell elegans
Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group, har som ambition att Lokal Koppartråden ska kännas som ett andra vardagsrum där det finns något för alla smaker.

– Råvaran står i centrum och säsongens smaker styr menyn. Det kommer bli en del klassiker på menyn men tillagade på ett modernt sätt. Vi hyllar också de lokala hjältarna genom att samarbeta med närliggande producenter, säger Krister Dahl.

Foto: Anja Callius/Pressbild

De nordiska influenserna syns i menyn, men också i inredningen där den skandinaviska designen möter en industriell känsla.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.