Lollapalooza breddar repertoaren – får en egen ölfestival

Lollapalooza breddar repertoaren – får en egen ölfestival

Sista helgen i juni är det dags för Lollapalooza, en av världens största musikfestivaler, att inta Gärdet. Då arrangeras även Lollapalooza Stockholm Beer Fest – en ölfestival med över 30 sorters öl.

Lollapalooza Stockholm Beer Fest är ett nytt tillskott till den enorma musikfestivalen där över 70 artister kommer att spela på fyra scener. Ölfestivalen, en hyllning till ölkulturen, kommer att hållas i ett tält på 1250 kvadratmeter inne på Lollapaloozas område. Tanken är att fler ska få ta del av gediget ölhantverk och testa olika ölsorter.

– Detta blir ytterligare ett steg i att göra Lollapalooza till en helhetsupplevelse, långt mer än enbart musiken. Förra veckan presenterade vi Lolla Eats med över 40 restauranger på plats, nu ger vi något utöver det vanliga till alla ölälskare – och vi vet att de är många bland våra besökare. Detta är något helt nytt för en musikfestival i Sverige, säger Patrick Fredriksson, en av de ansvariga för Lollapalooza i Sverige.

Ölfestivalen pågår under hela Lollapalooza och kommer att ha öl från Pistonhead, Brutal Brewing, Norrlands Ljus, Firestone Walker, Beavertown London, Fourpure Brewing Co och Blue Moon.

Läs även: Artisterna som är klara för Lollapalooza Stockholm 2019

Information