Ludwig Tjörnemo med coach Jimmi Eriksson och sin commis Linnea Carlsson. Foto: Samuel Uneus/Press Ludwig Tjörnemo med coach Jimmi Eriksson och sin commis Linnea Carlsson. Foto: Samuel Uneus/Press

Ludwig Tjörnemo vinner Bocuse d'Or Sweden 2025

Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup Emmi Anderberg, Redaktionschef, Thatsup
Emmi Anderberg

Efter finaldagen på Münchenbryggeriet i Stockholm har Ludwig Tjörnemo utsetts till vinnare av Bocuse d'Or Sweden 2025. Han får nu representera Sverige i världens mest prestigefyllda kocktävling, Bocuse d'Or.

Finalen bjöd på en spännande uppgörelse mellan tre erfarna tävlingskockar. Ludwig Tjörnemo tog hem segern före Oskar Persson och Pontus Wellén, efter att ha imponerat på juryn. Vinsten innebär att han kommer att tävla för Sverige i Bocuse d'Or under 2026 och 2027. Med sig hade han coachen Jimmi Eriksson och sin commis Linnea Carlsson.

Nu börjar alltså förberedelserna inför den europeiska kvaltävlingen som arrangeras under 2026. Målet då är att säkra en plats i den stora världsfinalen i Lyon i januari 2027.

Ludwig Tjörnemos vinnarrätter:

Tallriksrätt: Rostad och picklad jordärtskocka, karamelliserad lök och stuvad savoykål.

Fatservering: Glaserad kalv med murklor, confiterad potatis med dragon och picklat äpple, bakad sparris med rökt sparriskräm och bergamott samt rostad kycklingsky med fermenterad koriander.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.