Lupino Live: Fanny Gunnarsson Quartet + Oh!

Lupino Live: Fanny Gunnarsson Quartet + Oh!

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

IMPRA Lupino Live bjuder på en ytterligare fantastisk kväll med två av deras akter Fanny Gunnarsson Quartet + Oh! uppe på Blinda Tigern 

16.00 Fanny Gunnarsson Quartet
Drömskt och dissonant. Melodiskt och dynamiskt. Explosivt och lekfullt. Fanny Gunnarsson Quartet låter komponenterna speglas i varandra och skapar musik som berör samtidigt som det är svårt att sitta still. Ibland har låtarna text, ibland talar musiken för sig själv. Sopransaxofon och piano flätas ihop i starka melodier som driver framåt eller vilar lugnt ovanpå bas och trummor. Resultatet blir något helt nytt och eget, levererat med stor spelglädje och känsla för musiken.

Musiken är skriven av pianisten och sångerskan Fanny Gunnarsson och kan beskrivas som modern, nordisk jazz med personliga och reflekterande texter på de låtar där det även är sång. Gruppen har sedan starten 2013 släppt en EP och två fullängdsalbum som alla fått fint mottagande av både press och publik. Senaste EP:n “Share Your Past” (2019) blev gruppens tredje släpp, innan dess "Mirrors" (2017) samt debutskivan "Same Eyes As You" (2014) producerad av Jan Lundgren. Gruppens nästa release blir fullängds albumet "Night of Stars" som släpps 14 april på Havtorn Records.

Fanny Gunnarsson - piano, sång, komposition
Karolina Almgren - sopransaxofon
Kristian Rimshult - kontrabas
Hannes Olbers - trummor

17.00 Oh!
Oh! är duon Vilma Ogenblad och Joel Henryson som göds av ljuddesign, improvisation och långform. Industriell, avskalad, enslig och dunkel är miljön i vilken nya mönster, rader och färger utforskas på bas, sång och elektroniska instrument. Vilma Ogenblad är sångerska och elektronisk musiker som medverkat i sammanhang som ambient-serien Lumen Project, scenkonstkollektivet MELO Collective och som fri ensemblesångerska i olika filmmusikproduktioner och moderna sångverk. Joel Henryson är bassist och producent som bland annat är rotad i den danska beat-scenen (Nebula, Bryggens Beat Club) och är aktuell med ett eget album som kommer i vår. oh! möts på temat: sång, bas och elektronik - improviserat och eget.

Området är tillgängligt för rörelsehindrade. Handikappanpassad toalett finns.

Med stöd av Stockholms Stad och Kulturrådet

Information
Visa på karta
  • Datum
    24 mars
Pris
120 kr + service (60kr för Impra-medlemmar)
Facebook-event