Månadens restaurang februari: Gretas Kök

På Clarion Hotel Stockholm har man lyckats skapa en oas av service och matlagarglädje. Husets restaurang, Gretas Kök har blivit något av en favorit bland söderbornas stammishak, liksom återkommande gästers förstahandsval. Månadens restaurang i februari har funnit en vinnande kombination av stilrena ytor med ett välsmakande innehåll.

Menyn i Gretas Kök speglar energin som de stilrena och designade lokalerna ger sina gäster och besökare. Och uppe på Upstairs dricker du goda drinkar och deltar på roliga events. Här på Clarion Hotel Stockholm har man funnit en bra mix av stämningsfull matkonst och en rogivande miljö för affärs och privatresenären. Stockholmarna har sedan länge hittat hit tackvare Gretas breda meny med skandinaviska råvaror.

Miljön är inspirerad av konst, musik och design precis som övriga utrymmen på Clarion. Den postmoderna touchen blandar vita och svarta detaljer och röda inslag varvas med en uppsjö av material. Utsikten är magnifik och stämningen god när man serveras av personal som uppskattar sitt yrke. Med gäst i fokus är man ytterst mån om att tillgodose alla individuella krav och önskemål på rätter och dryck. Menyn har både hälsosammare alternativ markerade, liksom ekologiska för den medvetna gästen. Gester som dessa känns både moderna och tidsenliga när dagens resenär och storstadsbo söker efter skräddarsydda lösningar.

Låt inte anonyma hotellrestauranger och bortglömda hål i väggen stå för matlagningen i den här delen av Söders utkant. Bli istället serverad av serveringspersonal som gillar att överraska, en meny som innehåller både lamminlägg och ankbröst och toppa det sen med en av de snyggaste matsalarna söder som Slussen.