Malt, Mat & Destillat återvänder till Stockholmsmässan

Den 29-30 mars återvänder mat- och dryckeseventet Malt, Mat & Destillat till Stockholmsmässan i Älvsjö. I centrum för det kulinariska eventet står den urbana mat- och dryckeskulturen.

Bortsett från att testa öl och whisky kan man under de två dagarna bland annat frossa i streetfood och dofta på cigarrer. Bland utställarna hittas producenter, importörer och återförsäljare inom en rad olika områden. För den som är ölintresserad blir det exempelvis provningar och besök av nya, spännande småbryggerier.

Populära foodtrucks
På plats finns några av Sveriges mest omtyckta foodtrucks för att servera streetfood genom luckan. Några som gästar är Irvin's BBQ, Fred's Food Truck och Phil's Burger. Området är ett samarbete med Sthlm Street Food, som hålls i Kungsträdgården i september varje år.

Ett annat nytt inslag på Malt, Mat & Destillat är en bar där vinexperten Blaise de la Croix är på plats tillsammans med en sommelier.

– De flesta vinerna är mousserande så vi kan kalla det för mässans bubbelbar. Vi presenterar viner från olika producenter, och hoppas att ha tid för att prata med de som vill prova och fördjupa sina kunskaper. Vi har också stilla viner, röda, vita och rosé, säger han.

Intresserad av cigarrer? I ett anslutande utomhustält kommer det att finnas en hel cigarrlounge för alla som vill dofta på, eller prova en god cigarr.