Mamma Mia! The Party

Först kom musikalen. Sen kom filmen. Nu är festen här.

År 2016 flyttade Mamma Mia! The Party in på Tyrol vid Gröna Lund, ett stenkast från ABBA The Museum. Med avstamp i ABBAs låtskatt vill Björn Ulvaeus fånga den varma, glada stämningen som musikalen och filmen har gett miljoner människor runt om i världen, nu i form av en riktig fest.

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och en av initiativtagarna till Mamma Mia! The Party. Hans vision är att gäster, personal, musiker och artister tillsammans skapar en gemensam fest i en grekisk taverna-miljö rekonstruerad från ön Skopelos, där Mamma Mia! filmades. Med olivträd, en fontän, dofter av medelhavet, interiör i blått/vitt och ABBA-låtarna återskapas platsen där allt hände.

Mamma Mia! har hittills setts av 55 miljoner människor runt om i världen. Musikalen hade premiär på Prince Edward Theatre i London den 6 april 1999. Totalt har 49 uppsättningar satts upp på 16 språk och för närvarande spelas 9 produktioner på fyra olika språk. Filmen som bygger på musikalen hade premiär 2008 med skådespelare som Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried och Stellan Skarsgård. I januari 2016 är det premiär för Mamma Mia! the Party.

Biljetter.