Mat, dryck och framtidsfokus på Gastronord 2024

Mat, dryck och nya trender väntas på Gastronord 2024, som går av stapeln på Stockholmsmässan den 9–11 april. Som vanligt blir det även programpunkter och scenframträdanden. Dessutom presenteras två nya tävlingar och ett samarbete med Sweden Foodtech.

Mässan Gastronord har under sina snart 40 år arbetat för att sammankoppla aktörer inom hotell, restaurang och catering för att diskutera branschviktiga frågor, träffa utställare och ta del av intressanta seminarier. I år vill de satsa ännu mer på just utbyte av kunskap och utveckling av branschen.

I anslutning till mässan arrangeras också Sweden Foodtechs stora foodtech-konferens Big Meet, som bidrar till mässan bland annat med det omtalade testköket där framtidens produkter från hela världen testas av utvecklingskockar.

Fokus på framtiden blir det också i tävlingssegmentet, där man förutom de numera klassiska Gastronord-tävlingarna, Glass-SM och Vinordic Wine Challenge, även introducerar nya tävlingar. De är Årets Unga Kock, Årets Unga Sommelier, Stellagalans nyinstiftade pris Stella Stjärna samt Restaurangakademiens Bocuse d'Or Sweden Commis Award. Med tävlingarna vill man lyfta fram unga talanger, branschens framtid.

– Morgondagens Matsverige är redan här, och på Gastronord samlas de senaste idéerna om framtidens mat och dryck, ny teknik och spännande smakprovningar. I år har vi utökat tävlingsmomenten på mässan med två för mässan nya tävlingar som vi är riktigt stolta över. Vi har också rannsakat oss själva för att kunna erbjuda den bästa branschmässan i Sverige, säger Monika Johannesen, projektledare för Gastronord, i ett pressmeddelande.