Matfestivalen Tugg gästas av Sveriges främsta kockar

Den 5-11 november arrangeras matfestivalen Tugg på Teatern. Bland annat blir det aktiviteter, föreläsningar och kock-gästspel för alla matintresserade.
- På Tugg kan du njuta av god mat och samtidigt bli inspirerad av några av Sveriges främsta kockar, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig för Teatern och Ringen centrum.

Under veckan föreläser mathistoriker, råvaruproffs och matprofiler om allt från de senaste hälsotrenderna till hållbar matkonsumtion. En av föreläsarna är Gustav Johansson, som driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott och som under november gästspelar på nyinflyttade vegankedjan Taku-Taku i Teatern.

Inför Tugg kommer Teaterns kockar även att ta fram sina egna mattolkningar av Södermalm. Ett av bidragen - "Jävligt god tunnbrödsrulle med vegokorv och fuskig kimchi/räksallad" - kommer just från Taku-Taku.

- Regionalrätt är kanske rätt benämning och just tunnbrödsrullen känns Söder för mig, samtidigt som den är en klassiker i hela Sverige. Nu ska rätten äntligen få den uppmärksamhet den förtjänar och det i en vegansk variant, säger Gustav Johansson som står bakom bidraget.

Besökarna kommer under veckan att kunna rösta fram sin favorit, och vilken rätt som till slut får äran att titulera sig ”Söders Nationalrätt” kommer att avgöras söndagen den 11 november klockan 17.30.